Sončne elektrarne

Svetovanje za sončne elektrarne

Si želite samooskrbe z električno energijo? Želite biti neodvisni od dviga cen električne energije? Želite prihraniti? Želite svetlo brezskrbno prihodnost? Storiti nekaj dobrega za okolje? Potem je namestitev sončne elektrarne za samooskrbo prava odločitev za vas. Pri izbiri sončne elektrarne za samooskrbo vam z veseljem svetujejo naši strokovnjaki, ki z individualnim pristopom najdejo optimalno rešitev za vas. Pred dokončno odločitvijo o sončni elektrarni za samooskrbi pridemo tudi na brezplačni ogled objekta in pogovor, kjer vam lahko odgovorimo na vsa vaša vprašanja in določimo vse stvari, ki so potrebne za izgradnjo sončne elektrarne za samooskrbo na vaši lokaciji.

Sončno elektrarno vam lahko ponudimo do izvedbe na ključ.

Pridobitev dokumentacije za sončne elektrarne

Pridobitev potrebne dokumentacije za izgradnjo sončne elektrarne za samooskrbo lahko zaupate nam. Prav tako vam lahko uredimo vlogo za pridobitev subvencije pri Eko skladu v kolikor je ta možnost na voljo.

Pri financiranju sončne elektrarne za samooskrbo si lahko pomagate s kreditom Eko sklada. Dokumentacijo zanj vam na vašo željo uredimo mi.

Montaža sončne elektrarne

Po pridobitvi potrebnih dokumentov, za izgradnjo sončne elektrarne za samooskrbo, s strani pristojnega elektro distribucijskega podjetja, lahko pričnemo z montažo sončne elektrarne za samooskrbo. Na strehi se pripravi konstrukcija za fotonapetostne module, ki je individualno prilagojena za vašo strešno kritino. Na konstrukcijo se namestijo fotonapetostni moduli, ki so preko optimizatorjev medsebojno povezani in priključeni na razsmernik. Razsmernik običajno namestimo v tehnični prostor v vašem objektu oziroma na mesto, ki omogoča čim bolj enostavno priključitev fotonapetostnih modulov in priključitev na električno omrežje. K razsmerniku se namesti tudi varovalna in zaščitna oprema za sončno elektrarno.

Ko je montaža sončne elektrarne za samooskrbo končana in ko so vsi elementi ožičeni, sledi testiranje sistema. Zagon sončne elektrarne za samooskrbo se izvede po prevzemu merilnega mesta s strani pristojnega elektro distribucijskega podjetja.

Uporabljeni materiali

Za namestitev sončnih elektrarn za samooskrbo na streho vašega objekta, porabljamo konstrukcijski sistem »K2«. To je nemški proizvod, ki ima za vsak tip strešne kritine posebej prilagojen konstrukcijski sistem.

Vaša sončna elektrarna za samooskrbo bo vsebovala razsmernik ter pripadajoče optimizatorje proizvajalca SolarEdge.

Za vašo sončno elektrarno za samooskrbo vam lahko ponudimo različne fotonapetostne module. Najpogosteje uporabljamo fotonapetostne module proizvajalca REC. Fotonapetostni moduli REC so trenutno eni izmed najboljših na trgu. Slovijo po zelo dobrih karakteristikah, prenesejo zelo velike snežne obtežbe in vetrne obremenitve. Proizvajalec REC ponuja več različnih fotonapetostnih modulov, tako lahko za vsak objekt najdemo najbolj optimalno rešitev.

Ponosni smo, da smo certificiran partner proizvajalca REC. Prednost le tega je, da lahko našim kupcem omogočimo podaljšano garancijo na vse proizvode proizvajalca REC.

Garancija za uporabljene materiale

Garancija za konstrukcijski sistem »K2« za vašo sončno elektrarno za samooskrbo je 10 let.

Razsmernik za sončno elektrarno za samooskrbo SolarEdge imajo osnovno garancijo 12 let z možnostjo podaljšanja. Optimizatorji pa 25 let.

Osnovna garancija na fotonapetosne module REC je 20 let. Kot certificiran partner pa vam garancijo podaljšamo na 25 let.

Fotonapetostni moduli imajo podano tudi garancijo na izkoristek, ki je podan za obdobje po 25. letih. Nekateri fotonapetostni moduli REC po 25. letih zagotavljajo  odličnih 92% izkoristka. Pri konkurenčnih fotonapetostnih modulih se izkoristek giblje okoli 85%.

Scroll to Top